Вртић Царић

Вртић Царић је један од  вртића Предшколске установе Чукарица. Отворен је јануара 2010. године  у насељу Чукаричка падина. Двориште нашег вртића је  2014. године освојило друго место на општини за најлепше уређено двориште, 2016 освојено је прво место на Општини Чукарица а друго у граду Београду, а 2017 године треће место на Општини Чукарица у категорији најлепше уређено двориште предшколске установе.

Организација рада у вртићу

У вртићу ,,Царић“  деца су распоређена по узрасту у 15 васпитних група: 10 група вртића, 4 група јаслица и 1 четворочасовну припремну предшколску групу. Са децом узраста до 3 године програм неге и васпитно образовног рада реализује 10  медицинских сестара васпитача, а са децом узраста од 3 до 7 година програм васпитно образовног рада реализује  22 васпитача, уз стручну подршку тима стручних сарадника (педагог, психолог, логопед, дефектолог, социјални радник). Заједно са родитељима прилагодили смо двориште дечјим потребама и интересовањима и у оквиру манифестације „Пролеће на Чукарици 2016“, освојили смо  награду за прво место за најлепше уређено зеленило.

Васпитно образовни рад

Већ неколико година уназад акценат у раду у вртићу ,,Царић“ је на “Подстицању самопоштовања кроз развијање партнерских односа (деце-васпитача-родитеља-локалне заједнице)”, планирањем и реализацијом  активности које доприносе да сви активно учествују у животу и раду вртића. Ове године бавићемо се истраживањем различитих  аспеката самопоштовања као што су: моја породица и порекло, моја осећања и жеље, однос према телу,  способности, снаге и права детета.  Наставићемо рад на усклађивању васпитних утицаја породице и вртића и развијању васпитних компетенција родитеља, кроз  испитивање и усаглашавање потреба и очекивања породице у односу на могућности које пружа предшколска установа, а све у циљу подршке целовитом развоју и добробити детета. Као продукт заједничке сарадње са родитељима, током прошле године у предшколској 2 групи снимљен је  кратки образовни филм „Игра ми је све или не“ који је освојио је III место на 13. међународном фестивалу дечјег и наставничког стваралаштва „Вода Вода Креативна чаролија“ у Бањи Врујци.

 

Руководилац: Оливера Станишић Вучковић

Медицинска сестра на превентивно здравственој заштити: Ивана Вуловић

 

Руководилац вртића:
Јелисавета Марушић Тел: 252 -03-40

Медицинска сестра на превентивно здравственој заштити:
Ивана Мијатов Тел:252-03-42

Педагог:
Славица Илић Тел: 354-33-16

Логопед:
Јасмина Туфегџић Тел: 064-842-93-58

Социјални радник:
Светлана Лакушић Тел: 064-84-29-379

Младена Митрића бб, Чукаричка падина

← ПретходноСледеће →