Вртић Дуга

Вртић Дуга на Чукаричкој  падини  је један од вртића Предшколске установе Чукарица. Организује рад у мешовитој групи деце различитог узраста од 3-7 година. Деца су организована у мешовитој групи која подстиче међусобну комуникацију и социјалну интеракцију.

У складу са Програмом рада Установе и Основама програма предшколског васпитања и образовања, васпитно – образовни рад се реализује по моделу Б, уз стручну помоћ и надзор Министарства Просвете. Основни циљ је подстицање дечијег развоја кроз игру и дружење.На овај начин деца упознају свет око себе, развијају своје креативне способности и умећа и боље се припремају за школу.

Вртић Дуга се налази у склопу стамбене зграде и представља праву малу оазу између бетонских зграда иако нема двориште. Васпитно – образовни рад реализује три васпитача, једна медицинска сестра. Послове у свом домену обављају још и сервирка и спремачица.Успешна сарадња остварује се са основном школом „Филип Кљајић Фића“ ,  а по потреби деце и родитеља реализују се и додатни облици рада. Негујемо континуирану сарадњу са  локалном заједницом , као и посете нашим вртићима у окружењу у циљу дружења и размене добре праксе.

Тим вртића  „Дуга“  обогаћени искуством  истраживања теме „У чаробном свету играчака“, и у радној 2018/2019 години неговаће дечју игру.  Заједно  са децом и родитељима тим вртића ће развијати тему‘’Игром откривам, сазнајем и растем’’.  Уважавајући игру као основни пут креирања дечјег сазнања,  деца вртића ‘’Дуга’’ ће на ‘’природан’’ само деци својствен начин, обогатити своје сазнање о себи,  свету око себе, спознаће своју креативност и вредност аутентичног дечјег испољавања. Користећи могућности које богата вршњачка интеракција унутар мешовитих група пружа, васпитачи ће и у току ове радне године подстицати дечји развој уско сарађујући с породицом и локалном заједницом.

Руководилац: Оливера Станишић Вучковић

Медицинска сестра на превентивно здравственој заштити : Марија Штрбац

Руководилац вртића:
Јелисавета Марушић

Главна сестра на превентивној здравственој заштити:
Марија Штрбац

Младена Митрића 5
011/3546295

 

← ПретходноСледеће →

Остави одговор