Вртић Радосно детињство

 

Вртић “Радосно детињство“ је почео са радом давне 1973.године. Инспирацију за име вртића деца и родитељи нашли су у истоименој новогодишњој приредби вртића, која је оставила леп и снажан утисак на њих. Вртић се налази на најлепшем делу Бановог брда, окружен шумом која омогућава деци пријатан одмор, игру и здрав боравак на ваздуху. Вртић “Радосно детињство“ организује рад у: 13 васпитних вртићких група, 5 јаслених група и у 1 групи припремног предшколског програма. Осим редовног васпитно-образовног рада специфичност вртића је и дечји хор. Чланови хора су деца предшколских група. Вртић учествовује на ликовним и музичким конкурсима на којима постиже значајне успехе. Поносни смо на неколико првих места на Фестивалу музичког стваралаштва деце „Цврчак“, и „Мали Амадеус“, као и два друга места на Фестивалу кратких драмских форми.

У вртићу “Радосно детињство“ наставићемо да истражујемо начине заједничког учења деце и одраслих путем којих заједнички конструишемо знања и разумевање себе и света, негујући тако запитаност, трагање за одговором и критичко мишљење. Као мала заједница практичара неговаћемо дијалог и размене у сусрет новим основама програма предшколског васпитања и образовања.
И ове радне године настојаћемо да уочимо и истакнемо специфичности које су јединствене на нивоу група, и које деца препознају као само своје, аутентичне и вредне. У јаслама нашег вртића наставићемо са разним активностима којима желимо да пошаљемо поруку о значају подстицања раног развоја деце, као критичном периоду када заједничким снагама можемо много учинити. Заједно са нама и нашом праксом “Центар за рани развој“ ће наставити да се мења и расте са идејом да постане значајно ‘’место’’(вредност) сусретања јасала и вртића и породица.

ДРАГА ДЕЦО,
ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ,
ДОБРО ДОШЛИ У ЈАСЛИЦЕ ВРТИЋА „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“
Желимо да полазак Вашег детета у јаслице буде леп почетак нашег заједничког дружења и
одрастања.

https://www.youtube.com/watch?v=IwJ_RutRBm4

 

 

Руководилац вртића: Мирјана Јеркић

Сестра на превентивно – здравственој заштити: Јелена Перашевић

 

← ПретходноСледеће →
Један одговор на Вртић Радосно детињство

[врх]

Остави одговор