05 дец 2017
5 децембра, 2017

ВРТИЋИ БЕЗ ГРАНИЦА 3

30.11.2017.године директорка Предшколске Установе Чукарица, стручна сарадница Невена Стрижак и васпитач, руководилац вртића „Горица“ Александра Петровић гостовале су у Јутарњем програму РТС 1.

Тема о којој су разговарале је реализација бесплатних програма у оквиру Пројекта „Вртићи без граница 3 „подршка унапређивању система друштвене бриге о деци и предшколског васпитања и образовања на локалном нивоу, у ПУ Чукарица који   партнерски реализује УНИЦЕФ, Министарство просвете и технолошког развоја и Центар за интерактивну педагогију.

Програм Чигралиште  је програм краћег трајања који подстиче специфичне области развоја, интересовања и способности код деце у  библиотеци “Ђура Јакшић“ у Железнику.

Програм ’’Драмска играоница Игрољупци’’ у вртићу Невен , овај кратки програм је осмишљен као играоница.

Програм : „Приче покреталице“који се реализује у вртићу „Весељко“ са циљем да се деци пружају прилике за освешћивање свог тела, стицање искуства у кретању и простору са другом децом, изражавање кроз покрет и креирање приче на основу тога.

Програм „Радозналци“се реализује у  Рушњу, одвија се сваким радним даном у трајању од 4h, реализује га васпитач и креира га у сарадњи са децом, породицом и локалном заједницом.

Програм “Свет игре“ у вртићу „Горица,  је конципиран као посебни кратки програм који се остварује у облику играонице.

Програм  „Магично клупко“,у вртићу „Горица“ подржава приступ у којем се дете схвата као активни, компетентни учесник, у сопственом образовању, богат потенцијалима. Програм је заснован на социо-културној теорији, социологији детињства и концепту учења кроз искуство и реализује се пет пута недељно у трајању од 4 сата.