За потребе Предшколске Установе Чукарица реновиран је простор за једну групу деце јасленог узраста у оквиру вртића „Бубамара“.

У оквиру нашег вртића „Бубамара“ у Рушњу постоје две узрасне групе деце а по први пут ћемо имати могућност формирања јаслене групе деце узраста до 3 године. Простор од 67м2 је комплетно реконструисан од стране Општине Чукарица .

Нови простор су посетили председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, чланица Општинског већа Стана Лукић, директорка Предшколске Установе Чукарица Биљана Гајић са сарадницом Мирјаном Чанковић.

Директорка Предшколске установе Чукарица Биљана Гајић се захвалила на сталној подршци Градској општини Чукарица, а све са циљем да услови за боравак најмлађих буду далеко квалитетнији.

„ У објекату је у току опремање простора намештајем, опремом, материјалима, након тога следи верификација једне јаслене групе у вртићу „Бубамара“. Када се оконча надзор просветне инспекције, након тога се врши упис деце и пријем. Такође, очекујемо и пријем у стални радни однос кадрова свих структура“, истакла је Биљана Гајић.

Председник Општине Чукарица, Срђан Коларић је изјавио:“На овај начин, Градска општина Чукарица, у договору са ПУ Чукарица, ће изаћи у сусрет родитељима који су запослени, а који су до сада били приморани да децу узраста до три године воде у вртиће ван Рушња. Најближи вртић у који су родитељи водили децу јасленог узраста је вртић „Сањалица“ на Цераку, што је веома удаљено од Рушња. Отварањем нових вртића и проширењем њихових капацитета деци дајемо могућност да добију право васпитање и образовање у предшколском узрасту, а ово је и један од начина како решавамо проблем листа чекања на место у вртићима“.

RUŠANJ KONAČNO DOBIO JASLE: Proširenje kapaciteta Predškolske ustanove Čukarica (novosti.rs)

Проширење капацитета вртића „Бубамара“ у Рушњу (cukarica.rs)