У петак 8.5.2020.године директорка ПУ Чукарица, Биљана Гајић, гостовала је у Јутарњем програму РТС 1 , уживо укључење, тема Припрема Установе за поновно отварање вртића.

Биљана Гајић је истакла да се у Установи спроводе све препоручене Инструкције које су дали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство здравља.

“ Спроводимо три нивоа припрема, један се односи на припремање објеката, извршена је дезинфекција свих вртића, просторија, холова, кухиња, комплетна дезинфекција апарата и опреме у кухињама , радним собама. Дијететичари нутриционисти су припремили јеловник за следећу недељу и извршена је планирана набавка хране за планиране оброке.

Реализовано је прскање и заштита од крпеља у свим двориштима.

Реализовани су санитарни прегледи за све запослене.

Секретаријат за образовање и дечју заштиту, град Београд,обезбедили су довољан беој заштитне опреме за запослене- маске и рукавице, дезобаријере, бесконтактне топломере, визире, средства за дезинфекцију руку и простора.

Други ниво се односио на припрему родитеља и деце за поновни повратак у вртиће, истакнути су плакати са информацијама и обавезама родитеља у наредном периоду. Савет родитеља Установе је обавештен о Инструкцијама МПНТР и МЗ, путем електронске поште, и путем сајта ПУ Чукарица, као и преко друштвених мрежа ПУ Чукарица.

Трећи ниво припрема се односио на организацију рада у измењеним околностима, припрему радних соба, играчака за децу, структуирање простора, и прикупљање материјала, предлога игара и активности које поштују дистанцу, које су реализовали васпитачи у сардњи са стручним сарадницима.

О почетку рада вртића у ПУ Чукарица, директорка Биљана Гајић говорила је и у понедељак 11.5.2020. уживо укључење у Јутарњи програм РТС 1 и за Вести ТВ Прва.

https://www.prva.rs/web-tv/info/vesti/86275/vesti-u-18h-11052020/312624/1-deo