Деветнаести пролећни стручни сусрети „Васпитачи – васпитачима“ на тему „Учење, креативност и сарадња у вртићу“, одржани су од 10. до 13. 4. 2014. године у Врњачкој бањи.

         Предшколску Установу Чукарица представљали су васпитачи из вртића ,,Царић: Тања Спасојевић, Славица Марковић и Маја Еремијев, у сарадњи са педагогом Славицом Илић, и приказале  рад на пројектуПутовање кроз уметност“, који се већ четири године, односно  од отварања вртића  реализује у овом вртићу.

Реализујући овај пројекат,  децу смо подстакли да истражују и креативно стварају, развијају машту, емоције, мишљење, говор, изражавају сопствену индивидуалност и поштују индивидуалност других. Упознала су и практиковала мноштво нових игара, материјала и експериментисали са њима, уживајући у радости стварања. Опробала су се  у улогама: стваралаца, уметника, истраживача уметности и заштитника културних добара. Пружили смо деци прилику да упознају родитеље у новој улози и осећају се срећно и задовољно, значајно и важно, јер родитељи активно учествују у раду вртића.

            Родитељи су добили бољу размену информација, јаснију слику о активностима у вртићу, активно учешће у заједничком стварању уметничких дела, нова сазнања о развоју и васпитању деце, боље упознавање могућности и способности своје деце, нове идеје за игру и дружење са децом код куће и  бољу сарадњу деце и родитеља из групе.

           Васпитачи су стекли нова сазнања и искустваупосматрању, подстицању и   истраживању дечијег развоја и мноштво прилика за исказивање сопствене креативности.Боља информисаност и размена информација са децом, породицом, колегама и локалном средином, допринела је квалитетнијем васпитно образовном раду, успостављању партнерских односа на свим нивоима и професионалном задовољству свих учесника.

           Остварили смо сарадњу са многим културним институцијама и подстакли децу и родитеље за посећивање галерија, музеја, концерата, позоришних представа…

susreti 2 susreti 3 susreti