На донедавно запуштеној парцели површине 6447 м² између улица Милоја Закића и Илије Стојадиновића у насељу Филмски град почела је градња новог вртића.

Припремне радове на изградњи објекта кoмбинoвaнe дeчje устaнoвe обишли су зaмeник грaдoнaчeлникa Гoрaн Вeсић и председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић. Дoгaђajу су присуствoвaли члaн Грaдскoг вeћa Зoрaн Aдaмoвић, прeдстaвници Дирeкциje зa грaђeвинскo зeмљиштe и изгрaдњу Бeoгрaдa, градски одборник Раде Петровић, кao и дирeктoркa ПУ „Чукaрицa” Биљaнa Гajић.


Кaкo je Вeсић тoм приликoм истaкao, изградња вртића и школа представља улагање у будућност земље и деце.


“Ово је други вртић у седам дана који почињемо да градимо, један је у Обреновцу, а други на Чукарици. Овај објекат ће имати готово две хиљаде квадратних метара и у њему ће бити смештено око 300 деце”, прецизирао је Весић.
Он је подсетио да је ове године на конкурсу за пријем деце у вртиће на Чукарици било око 350 жалби.


“Када овај вртић будемо завршили, најкасније до марта следеће године, и када у Водоводској будемо купили објекат за вртић који смо припремили, где очекујемо између 80 и 100 деце, и када у Сремчици будемо радили вртић, што је на мало дужем штапу, за годину или две, то значи да на Чукарици нећемо имати више родитеље који ће чекати да им деца буду примљена у државне вртиће. Наш циљ је да Чукарица у наредном периоду добије три вртића, као и да што више вртића урадимо у Београду”, рекао је Весић.


Вртић ће бити готов у марту наредне године, могуће и раније, тако да ће Чукарица за следећи упис имати нови вртић, а уз објекат у Водоводској улици, на овој општини ће бити око 400 нових места, закључио је Весић.


Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић подсетио је да је у последњих неколико година у насељу Филмски град изграђено више стамбених блокова, чиме је ова општина добила и више становника.
“Појавила се природна потреба и за вртићем. Захваљујући Граду Београду, данас почињемо са изградњом вртића у насељу Филмски град. Доказ да размишљамо унапред јесте и то да већ припремамо планску документацију и за изградњу основне школе у овом насељу. Настављамо да будемо сервис за све наше суграђане и радосни смо када видимо нове радове који доприносе бољем животу становника наше општине”, казао је Срђан Коларић.


Биљана Гајић је прецизирала да Предшколска установа „Чукарица” у свом саставу има 21 објекат који похађа укупно око 6.000 деце.


“Веома смо срећни и задовољни чињеницом да ћемо добити нов вртић и на тај начин додатно смањити листу чекања на нашој општини. Изградњом вртића по најмодернијим стандардима омогућићемо деци правилан развој и додатно растеретити родитеље”, рекла је Биљана Гајић.

IZVOR: TANJUG

Photo: Beoinfo
Izvor: Tanjug