1. новембарa 2018.год. у Београду, одржана је Конференција „Сарадња система у пружању подршке деци са развојним ризицима и сметњама и њиховим породицама- ка интегрисаним услугама раних интервенција“.

Конференцију је отворила  проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка за демографију и популациону политику и председница Савета за права детета Владе Републике Србије, помоћница министра просвете Весна Недељковић, директорка УНИЦЕФ-а у Србији Регина де Доминицис,  Драгана Сретенов испред Програма за рани развој Фонда за отворено друштво канцеларије у Лондону и представници Министарства здравља, и социјалне заштите.

Проф.др Ана Марија Серано је представила  један од најуспешних модела раних интервенција у Европи – систем раних интервенција у Португалији а др Ивана Михић и Јелена Зајегановић Јаковљевић досадашње иницијативе и стратегије развоја модела раних интервенција у нашој земљи.

У другом делу Конференције када је планиран рад у групама „Друге иницијативе у области раних интервенција“ пример инклузивног приступа у раду представиле су Катарина Ђурић, стручна сарадница ,Милица Павловић , руководилац вртића, Катарина Меселџија, васпитач, кроз презентацију „Нити које нас повезују“  из вртића „Ђурђевак“ Предшколска Установа Чукарица.