09 јун 2016
9 јуна, 2016

Хвала ДАНИЈЕЛИ КРСМАНОВИЋ

KADA JE SRCE VEĆE OD POZIVA-PISMO JEDNE MAJKE

Ovo pismo je posvećeno vaspitačicama Jasmini Graori,Snežani Miljković,Ivani Mihajlović,med.sestrama-vaspitačima Mariji Pavlović,Slađani Vasić i Jasmini Janković.

Danas je jako teško biti roditelj.Suočavamo se sa raznim strahovima i problemima,izazovima koje donosi roditeljstvo.Troje dece ide u vrtić Plava ptica.Stariji je predškolac i završio je svoj boravak u vrtiću,a mlađe devojke iz jaslica će preći u vrtićku grupu.
Vasine vaspitačice su prošle sa njim sve-prve popravke zuba i strah od zubara,prvu rekreativnu,simpatiju,njegove nestašluke ali odgovornost.Naučile su ga samostalnosti,obzirnosti,svemu što jedan vaspitač treba da nauči jedno dete.Hvala Jasmini Graori,našoj Jaci koja ima posebno mesto u našem srcu.Tešila ga kada je plakao,podizala ga i kada je padao.Brinula je o njemu i kada nije bio uvrtiću.
Moje devojke su danas imale završnu priredbu starije jaslene grupe.Njihove vaspitačice Marija Pavlović,Jasmina Janković i Slađana Vasić,naša neutrašiva trojka je skupila hrabrost i snagu i 25.dece uzrasta 2 i 3 godine izvelo na priredbu.Naučili su ih pesmicama,napravile im kostime,osmislile nastup..Za 2 godine su naučili decu da jedu samostalno skinuli smo pelene,naučili decu da se sami oblače,brinuli o njima.I to je ono što vaspitači rade. I znate to nije sve. Naučili su decu da brinu jedni o drugima,volele ih svakoga sata,brinule o njima.One su im bile majke,koje su ih tešile,pazile,delile naše uspehe i radosti.Razvili su decu osećaj pažnje,brige o drugima,drugarstvu,i podarile im ljubav.
I sada meni kao majci,teško pada što se rastajemo sa njima,jer su nam oni bili kao porodica.Porodica koja je sa nama delila i strahove i nade,i bodrila nas u svemu.
Meni će život pokazati da li sam uspela kao roditelj,ali one su kao vaspitači pokazali da imaju srce koje je veće od poziva,ljubav koja je neizmerna i humanost koja nema granice.Hvala vam što ste ljudi.
I završiću pismo sa rečima Patrijarha Pavla „Ljubav je najviša vrlina. Sve što čovek deli sa drugima smanjuje se, osim ljubavi. Što je više dajete, više je imate.“
Vole vas Vasa,Olga i Sofija a mama je zahvalna na svemu što ste joj olakšali.