Дана 7.12.2021.г. у вртићу „Радосно детињство“ одржана је Друга хоризонтална размена у оквиру Плана ширења примене основа програма ПВО „Године узлета“. Тема хоризонталне размене је била “ Развијање пројекта са децом у складу са принципима развијања реалног програма“. Хоризонталној размени су присуствовале колеге из вртића омотача – „Плава птица“, „ Рода“, „Весељко“, „Плави чуперак“, „Ђурђевак“, „Звездица“ и из језгра вртић „Бајка“.

Учесници су имали прилике да кроз туру обиђу собе И све заједничке просторе у вртићу као И да учествују у прављењу инсталација које се односе на принципе.

У наставку хоризонталне размене имали су прилике да погледају видео материјале о принципима који су се развијали у оквиру пројекта. Видео материјале је креирала васпитачица Слободана Илић. Презентацију теме реализовали су васпитачи Мирјана Ивовић Међедовић, Снежана Пенић, Ивана Јоксимовић, Марина Миловановић, Сања Шпица, Љиљана Андрић, Весна Авејић, Данијела Маглов, Сузана Миличевић, медицинских сестре васпитачи Марија Алексић, Драгана Вранеш, Мирјана Маринковић, Катарина Ђурић стручни сарадник и руководилац вртића „Радосно детињство“ Мирјана Јеркић.