22 јун 2021
22 јуна, 2021

АПЕЛ!!!

Предшколска Установа Чукарица, као и друге установе образовања и васпитања сусрећу се са проблемом уништења дворишта и мобилијара.

Град Београд преко Секретаријата за образовање и дечју заштиту, уложио је велика средства за уређење и опремање дворишта. Сви наши вртићи имају ограде, стазе и травнате површине су уређене и постављени су мобилијари примерими за децу предшколског узраста.

У уређењу дворишта учествовала је и Општина Чукарица и родитељи који су прикупљали средства и заједно са децом и васпитачима садили цвеће, уређивали зелене површине и поправљали справе и реквизите за децу.

Сви заједно удруженим снагама, радимо континуирано и константно на унапређивању наших објеката у оквиру ПУ Чукарица, од опремања и рада са децом, како би створили пре свега безбедну и подстицајну средину за здраво одрастање наших малишана.

Све случајеве насилног понашања према нашој имовини, Установа је редовно пријављивала Полицијској станици Чукарица. Патроле су излазиле на терен, сачиљавале записник и Установа је подносила отштетне захтеве.

Уништавање имовине наше Установе, постаје све већа и учесталија свакодневница са којом се суочавамо, боримо  и проналазимо начине и аршине како би стали на пут малолетничком вандализму.

Поставља се јасно и гласно питање, чија је одговорност???

Апелујемо на све институције, на све медијске куће, да нам помогну да станемо на пут овом насилничком понашању, које апелује и претендује да постане озбиљан друштвени проблем. Сутра ће то бити код вас, „у вашем дворишту“, те зато употребимо све расположиве механизме којима располажемо.

За почетак кренимо од нас самих, од наших пријатеља и комшија причајмо са нашом децом да се сете да су и они били део Нас, да радимо на изградњи и подизању свести наше деце и да усвајају праве вредности.

У случајевима када се открију учиниоци, обично се ради о млађим малолетницима према којима се не могу изрећи никакве санкције.

Зато је наш апел и захтев ка родитељима, да увек и у сваком моменту морају да знају где су њихова деца, да преузму одговорности за њихова поступања.

Полицијска станица Чукарица је појачала ноћне контроле око наших вртића, чак је у вртићу „Горица“ организовала ноћно дежурство, али ни то није било довољно да се спречи поновно уништење дворишта, а пре свега у вртићима „Горица“ и „Бајка“.

         И као крајња молба, упућена свима, делујте и ширите свест међу својом околином, јер тиме поред тога што делујете превентивно и друштвено – корисно, знајте да сте сигурно помогли у одрастању и боравку наших малишана.

        Кренимо још данас….. МИ СМО СПРЕМНИ А ВИ !

С поштовањем,

ДИРЕКТОР ПУ Чукарица

Б и љ а н а  Г а ј и ћ

HULIGANSKI „PIR“ U VRTIĆIMA: Obdaništa „Gorica“ i „Bajka“ na Čukarici stalno na meti vandala (FOTO) | Novosti.RS