На фестивалу кратких драмских форми предшколског узраста општине Чукарица, који се одржао у амфитеатру Шумарског факултета, 6. априла 2016. год, имали смо прилике да видимо осам представа којима су се представили вртићи Предшколске Установе Чукарица. Фестивал кратких драмских форми:

  • подстиче и афирмише драмско – сценски израз деце и младих;
  • развија таленат и дечју креативност;
  • доприноси остваривању културне мисије школе и предшколске установе као отворене институције за стваралаштво деце и младих у слободном времену и
  • доприноси развоју позоришне културе и уметности уопште.

Фестивал наставља традицију Градског такмичења малих  драмско-сценских облика и организован је  у ДВА ЖАНРА. ДЕЧЈА ЛУТКАРСКА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА  и  ДЕЧЈА ДРАМСКА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА. Жири у саставу Тања Стојков – педагог, Катарина Ђурић – психолог и Светлана Сретеновић – глумица, похвалио је све васпитаче на труду и ангажману да анимира велики број деце и изведе своје представе у сали која није за то предвиђена. Жири је донео следеће одлуке тако што су се гласови сабирали и у већини одлука је био једногласан. Вртићу „Радосно детињство“ и представи „Мрав добра срца“ додељује се: I награда – представник општине на градском такмичењу у предшколској категорији-луткарска представа Вртићу „Весељко“ и представи „Дланом о длан“ додељује се : I награда – представник општине на градском такмичењу у предшколској категорији Награда за сценографију – Марији Лукишевић, Ивани Стеванчевић, Љиљани Радичевић Вртићу „Сунце“ и представи „Мачак, петао и лисица“ додељује се : Награда за лутке Награда за сценарио – Снежани Петровић и Оливери Симоновић Вртићу „Дечији клуб“ и представи „Чудесна шума“ додељује се : Награда за костиме Награда за педагошки рад и рад са децом глумцима – Маријани Бранковић Награда за најбољи глумачки ансамбл Вртићу „Дечији гај“ и представи „Кућица“ додељује се : Награда за колективну игру Вртићу „Ђурђевак“ и представи „Пријатељство од злата вредније“ Награда за едукативни приступ тексту – групи аутора Награда за костим – групи аутора Вртићу „Дечији Гај“ и представи “Страшна прича“ додељује се : Награда за сценарио – деци глумцима Награда за костим – васпитачима и родитељима Вртићу „Радосно детињство“ и представи „Портрет“ додељује се: Награда за рад са децом на сценском покрету – Елизабети Максовић Награда за избор музике Извештај саставила Светлана Сретеновић, глумица .

DSCF0518