На XX Јесењим стручним сусретима „Васпитачи – васпитачима“ Предшколска Установа Чукарица је приказала презентацију под називом „Рад са децом са церебралном парализом у редовним групама“ аутора васпитача Милице Павловић, Катарине Меселџије, физиотерапеута Милене Шегрт, сараднице за унапређење превентивно здравствене заштите Олгице Субашић, уз подршку стручне сараднице Катарине Ђурић.

Циљ овог рада је био да се прикаже значај тимског рада у процесу инклузије у вртићу „Ђурђевак“,  кроз свакодневне физичке активности са акцентом на превенцији постуралних поремећаја и подстицање развоја локомоторног апарата, а ослањајући се на потенцијале детета а не на његове недостатке.

Велики значај овог вишегодишњег рада је процес сарадње са родитељима и децом из групе која су кроз инеракцију са дететом са сметњама у развоју, сазнавала да без обзира на различитости имају исте потребе које се понекад задовољавају на различит начин.

Тимским радом у вртићу „Ђурђевак“ допринело се јачању мишићне мускулатуре, развоју костију и зглобова, превенцији постуларних поремећаја код деце, развоју емпатије и јачању компетенција васпитача.

DSCF0399

DSCF0407

DSCF0405