07 јул 2017
7 јула, 2017

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Позив за учешће у програму подршке деци предшколског и раног школског узраста кроз активности и терапије помоћу коња

 

Под покровитељством ГО Чукарица, Удружење „Потковица“ већ трећу годину заредом реализује програм подршке деци предшколског и раног школског узраста кроз активности и терапије уз помоћ коња (ПД/А-ТПК). Програм ће се реализовати у периоду од 10.07. до 10.11.2017. године на простору ЈП „Хиподром Београд“. Програм је намењен деци са инвалидитетом и сметњама у развоју узраста од 3 до 11 година на територији ГО “Чукарица“. Позивамо Вас да пријавите своју децу и да на тај начин обезбедите њихово учешће у програму.

  • Програм Терапија помоћу коња– се састоји из терапија помоћу коња које су организоване и биће реализоване од стране стручног тима Удружења „ Потковица“ са  важним циљем да се унапреди развој и положај деце са сметњама у развоју и пружи подршка родитељима у виду  саветодавног, терапијског и едукативног  рада. Овај програм је намењен деци предшколског, раног школског узраста различитог типа и степена ометености и Вама  родитељима и биће реализован у наредних пет месеци текуће године на простору ЈП Хиподром Београд. Терапије ће бити организоване два пута недељно у трајању од 30 минута. Број учесника је ограничен на 40-оро деце.

Пријаве и све информације у вези програма можете добити на број телефона  + 381 60 70 70 738.

Контакт особа  је Биљана Грчак.

Критеријуми за укључивање у програм ПД/ТПК:

-Да припада ГО Чукарица

– Да је узраста 3-11 година

-Да нема алергије на прашину, коњску длаку, сено и сламу

– Одсуство едпилептичних напада

-Да нема сколиозу,кифозу већу од 30%

-Одсуство декубита, инфективних и оворених рана

– Одсуство уринарних катетера

-Одсуство артозе и луксације кукова

 

  • Програм Активности помоћу коња– се реализује са циљем да у наредном периоду омогућимо и организујемо деци да слободно време проведу активно у природи кроз дружење и активностима уз помоћ коња које су прилагођене њиховим могућностима. Током трајања програма деца ће научити више о коњима, бринути о њима и дружити се са другарима. Број учесника програма је ограчен на 60-оро деце. Свако дете ће једном недељно (у горе наведеном периоду) у трајању од 30 минута учествовати у ативностима.

Молимо све заинтересоване да пријаве своју децу на број телефона +381 60 70 70 849.

Контакт особа за пријаву је Маја Денић.

Критеријуми за укључење у програм ПД/АПК:

-Да припада ГО Чукарица

-Да је узраста од 3-11 година

-Да нема алергије на прашину, коњску длаку, сено и сламу

-Да је адаптирано на рад у групи од четири члана

 

 

 

 

v