Од 17. до 19.11.2022. У Врњачкој Бањи одржана је стручна конференција медицинских сестара предшколских установа Србије у организацији Савеза удружења медицинских сестара са темом „ИЗАЗОВ И ПЕРСПЕКТИВЕ“ улога медицинске сестре у области превентивне здравствене заштите у „Годинама узлета“ коју је традиционално отворила Јадранка Спасић председница Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије.

Испред наше установе Чукарица учествовала је Катарина Ђурић као предавач и у улози модератора, дипломирани психолог, дугогодишњи сарадник установе и подршка, тренер и ментор за имплементацију ПВО „Године узлета“ са темом „МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НА ПОСЛОВИМА ПЗЗ КАО ДЕО ТИМА ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈУ“ ГОДИНА УЗЛЕТА“, КОМУНИКАЦИЈУ И САРАДЊУ СА РОДИТЕЉИМА“ у пленарном делу програма националног конгреса XИИИ стручне конференције. Својим излагањем истакла је важност мултидисциплинарног приступа и тимског рада запослених а пре свега улоге медицинске сестре на пзз и њеног доприноса новим основама „Године узлета“ и као и увек дала осврт колико је важна перцепција и перспектива посматрања и односа према животу и раду сваког појединца.

Из ПУ Чукарица у име организационог одбора као члан Управног одбора – Београд, Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, била је Наташа Танасковић медицинска сестра на превентивној заштити која својим вишегодишњим залагањем, искуством у раду доприноси организацији стручних конференција. И наша медицинска сестра на превентивној здравственој заштити овог пута у улози учесника/посматрача Александра Срећо која је била у могућности да прати и слуша сесије, предавања и едукације колегиница и лекара из Србије и Подгорице и учествује у понуђеним курсевима, тренинзима тј. мануелним вежбама држаним од стране наших истакнутих доктора медицине из области опште медицине и педијатрије.Циљ Конгреса јесте оснаживање медицинских сестара за развијање професионалних компетенција стицањем нових знања и вештина у примени Нових Основа програма „Године узлета“ као и промоција сестринске професије у предшколској делатности.