Дана 22.12.2022.год. ПУ Чукарица прославила је 78.год постојања, на основу иницијативе Културног центра Чукарица придружили смо се активностима које су припремили за децу у оквиру манифестације „Дедамразијада“ у Парку на Бановом брду.

Особеност оваквог вида прославе осим тога што је организована на отвореном је и укљученост свих актера васпитно образовног процеса, тј. деце, одраслих и локалне заједнице. Деца су се дружила са Деда Мразом и убацили су новогодишње жеље које су припремили са родитељима у његов џак,  попили  топао чај и упознали  понија који је за њих стигао са Београдског хиподрома. Свечаност је отворио директор Културног центра И директорка ПУ Чукарица, Биљана Гајић која је истакла:

“Учешће деце у животу заједнице ће бити видљиво на свим локацијама Општине Чукарица, у парку су деца из оближњих четири вртића а осталих 19 су такође изашли из својих објеката и организовали посете, у Дом Здравља, библиотеке, школе, продавнице, занатске радње, спортске клубове, јавне паркиће и слично, у складу са темама/ пројектима којим се баве.

Желимо да пошаљемо поруку да се у нашој Установи гради повезаност и квалитет васпитно образовне праксе усмерене на подршку добробити деце породице, заједнице и запослених.”

Директорка је поздравила и присутне госте, Секретара Секретаријата за образовање и дечју заштиту г.Ненада Радића са сарадницима и Председника Општине Чукарица г.Срђана Коларића са сарадницима, захвалила се на великој подршци и сарадњи.