Манифестацијом „Паркић на Бановом брду као 22-и вртић“, ПУ Чукарица је 21.6.2018. године, испратила 73. генерацију будућих ђака првака.

Ова свечаност организује се у сарадњи са Градском Општином Чукарица. Хор деце и запослених ПУ Чукарица отворио је манифестацију Химном Општине Чукарица.  Потом је поздравну реч присутнима упутила члан Опшинског  већа гђа Стана Лукић у име Општине Чукарица, а у име Предшколске Установе Чукарица директорка гђа Биљана Гајић.

Предшколци су се представили на четири локације на парку:

  • Кроз музичко-ритмичке активности представила су се деца из вртића: Радосно детињство, Царић, Весељко, Плави чуперак, Бајка, Рода, Плава птица;
  • Ликовне –истраживачке активности где су се играла деца из вртића: Жирић, Цврчак, Сунце, Ђурђевак, Кошута, Невен;
  • У спортским активностима уживала су деца из вртића: Свети Сава, Дечији гај, Сањалица, Горица;
  • Четврта група под називом „Васпитачи – деци“ је приказала богатство дидактике које су створили креативни васпитачи и медицинске сестре васпитачи ПУ Чукарица.

 

Поздрављајући децу, родитеље, госте и запослене, директорка ПУ Чукарица Биљана Гајић је истакла значај ове манифестације, јер поред предшколаца, свим активностима у парку су имала прилику да се прикључе сва деца. Рекла је „ Предшколска Установа Чукарица је и у предходној години остварила изузетне резултате, навешћу  и изразити захвалност, Општини Чукарица,  која је у предходном периоду извршила санације кровова наших вртића и адаптирала простор у Остружници чиме су  значајно подигнути услови за боравак деце. Осим тога наставили смо са подстицањем тимског рада , што је и високо оцењено током посете екстерне комисије наше Установе. Предшколску Установу Чукарица одликују иновације у раду , наш Тим за међународну сарадњу је боравио у Шведској  и у сарадњи са Универзитетом у Гетеборгу  реализују Пројекат  „Играјмо се, учимо и растимо заједно“, Тим за диверсификацију је реализујући Пројекат “Вртићи без граница 3” повећао обухват деце на територији општине за 20%. У току ове радне године видљиви су помаци у сарадњи с породицом, како у релизацији родитељских иницијатива и акција, тако и у учешћу и креирању Развојног плана ПУ Чукарица . У таквој атмосфери сви запослени ПУ Чукарица су допринели да наши овогодишњи предшколци имају изузетну старну основу за њихов будући живот. Желимо им пуно среће, успеха и задовољства и даље. “