Општина Чукарица посебну пажњу посвећује најмлађима и њиховим потребама. Остваривањем изузетне сарадње са Предшколском установом Чукарица општина се труди да пружи помоћ и када је у питању текуће одржавање објеката вртића Предшколске установе.

У том циљу издвојена су средства и у априлу започети радови на санацији кровне конструкције објеката вртића „Цврчак“ на Умци и вртића „Плави чуперак“ у Железнику.

„Радови су завршени почетком ове недеље, како је роком и предвиђено, а подразумевали су постављање хидроизолације на површини од 1200 м2 кровне конструкције вртића „Цврчак“, као и радове на  комплетној замени дотрајале кровне конструкције вртића „Плави чуперак“  површине од 430 м2“, рекла је Виолета Јевђић, чланица Већа општине Чукарица истичући да се  уз редовно текуће одржавање школских објеката и дворишта школа, општина труди да  пружа подршку и Предшколској установи.

Ови радови, како је истакла директорка ПУ Чукарица Биљана Гајић,  захваливши се општини на помоћи и подршци, допринеће квалитетнијим условима боравка малишана, јер се комплетном реконструкцијом кровне конструкције, која је годинама прокишњавала указује брига за безбедан боравак деце и запослених у нашим вртићима.