01 нов 2023
1 новембра, 2023

НАШ ЛЕПИ ВРТИЋ „ЖИРИЋ“

Вртић „Жирић“, ПУ Чукарица се налази у Кошутњаку. Овај вртић похађају деца узраста од 3 године, а рад се организује у 5 васпитних група, и током предходних 7 недеља они су са својим васпитачима боравили у вртићу „Радосно детињство“, јер је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, издвојио средства за замену крова, столарије, комплетне фасаде и унутрашње кречење објекта.

1.11.2023. деца и запослени су се вратили у вртић „Жирић“ који их је дочекао у потпуно новом „руху“.

Поводом завршетка радова данас су вртић посетили председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, директор Републичког завода за спорт Милан Савић, чланица Општинског већа Стана Лукић, запослени ПУ Чукарица, а присутне је поздравила директорка Предшколске Установе Чукарица Биљана Гајић, која се захвалила директору Републичког завода за спорт и истакла да су сада услови за боравак најмлађих унапређени и квалитетнији, што омогућава да деца и васпитачи наставе адекватно спровођење програма које „Жирић“ развија у природном амбијенту.

Васпитачи свакодневно истражују могућности за укључивање деце и одраслих у разноврсне игре и активности у вртићу, природи, као и у игре са ризицима.