У Београду је, у периоду од 07.-13.10. 2018.године, у посети био музички педагог Педро Реиг из шпанске школе “АД Либитум” у циљу едукације професора музичког из пројекта који се тренутно спроводи у основној школи “Бранко Пешић”.

Методологија брзог музичког описмењавања кроз игру, коју развија школа “Ад Либитум” из Шпаније, иновација је на пољу музичког образовања и подједнако занимљива за децу свих узраста, музичке педагоге отворене за креативне и инклузивне приступе подучавању, али и све музичке ентузијасте који желе да искусе музику на другачији начин. Ове музичке радионице, у складу са Ел Система методологијом, су организоване у оквиру пројекта финансираног од стране УНХЦР-а, у циљу подршке социјалној инклузији и образовању деце из осетљивих група, те професионалном усавршавању и јачању капацитета професора и стручног васпитног кадра, да одговоре на њихове потребе.

У густом распореду који је овај млади педагог имао током седмодневне посете Београду и Србији, пронашло се времена за посету предшколској установи Чукарица. У петак, 12.10.2018.год. у предшколској 1 групи вртића “Радосно детињство” са децом и заинтересованим васпитачима одржана је показна радионица, а делић атмосфере можете видети овде….

dav

dav